Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Το πρώτο άρθρο του blog

Χαιρετώ τους αναγνώστες του wlearn.gr.

Το wlearn.gr βρίσκεται στο internet από τον Απρίλιο του 2005. Τα πέντε και μισό αυτά χρόνια προσπαθώ να δημιουργώ μαθήματα φιλικά προς αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το αντικείμενο που ασχολείται το κάθε μάθημα. Με πολύ χαρά βλέπω αρκετούς καθηγητές Γυμνασίων και Λυκείων να προσθέτουν το περιεχόμενο του wlearn.gr σαν ύλη μαθημάτων στα σχολεία. Με χαρά επίσης βλέπω όλο και περισσότερες αναφορές από άλλα blogs και forums σε περιεχόμενα του wlearn. Σύμφωνα με τα στατιστικά του server που φιλοξενεί το site, εκατοντάδες είναι αυτοί που μάθανε HTML, CSS και XHTML διαβάζοντας τις καλά οργανωμένες ενότητες των μαθημάτων του wlearn.gr.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, την σχεδίαση των μαθημάτων και την προσπάθεια να παρακολουθώ τις καινούργιες τεχνολογίες, πολύ σύντομα θα είναι έτοιμη μια νέα σειρά μαθημάτων, η HTML5.

Μετρώντας 3 σειρές μαθημάτων (που πολύ σύντομα θα γίνουν 4), δύο σημαντικά αφιερώματα (ένα για το email και ένα για τις εφαρμογές καταχώρισης αποδείξεων) αλλά και πολλά φρέσκα νέα από τον χώρο του Internet, έφτασε η ώρα να αλλάξει η μονόδρομη επικοινωνία του επισκέπτη με το wlearn και να αναβαθμιστεί σε αμφίδρομη.

Παρακάτω σας ανακοινώνω μερικούς από τους λόγους που με οδήγησαν να δημιουργήσω αυτό το blog:

- για να ενημερώνω τα projects του wlearn που "τρέχουν", αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που πρόκειται να υλοποιήσω στο site

- για να ανοίξω μαζί σας έναν δίαυλο επικοινωνίας αλλάζοντας έτσι την μονόδρομη, μέχρι τώρα, επικοινωνία του επισκέπτη με το wlearn.gr. Το wlearn.gr δεν θα μεταδίδει μόνο γνώση, αλλά θα ακούει τα σχόλια, τις διορθώσεις και τις απαιτήσεις των επισκεπτών του. Μπορείτε να συμβάλετε για να γίνει το wlearn.gr καλύτερο και να προσφέρει ακόμη περισσότερα

- να μοιράζομαι μαζί σας σκέψεις, εντυπώσεις από την καθημερινή πλοήγηση μου στο Internet και άλλα πολλά που δεν μπορώ να γράψω στην επίσημη ιστοσελίδα του wlearn.gr.

Σας εύχομαι λοιπόν... καλή πλοήγηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου