Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Παραδείγματα και η εφαρμογή 'Δοκίμασε το'

Γεια σε όλους.

Κάνω μια παύση από την σχεδίαση της Σειράς Μαθημάτων HTML5 και γράφω αυτό το post σχετικά με τα παραδείγματα μέσα στα μαθήματα

Η τρέχουσα εμφάνιση των παραδειγμάτων είναι ένα κίτρινο πλαίσιο μέσα στο οποίο γράφεται ο κώδικας του παραδείγματος και κάτω από αυτό βρίσκεται το link Δοκίμασε το οποίο οδηγεί στο παράθυρο όπου μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τον κώδικα και το αποτέλεσμα αυτού στον browser.

Σκέφτομαι να αλλάξω την εμφάνιση των παραδειγμάτων τμηματοποιώντας (αν μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την λέξη) το πλαίσιο του κώδικα μαζί με το link. Δηλαδή θα εμφανίζονται σε ένα κοινό πλαίσιο με κάποιο χρώμα το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Ο κώδικας μάλλον θα είναι μέσα σε άσπρο πλαίσιο, εκτός αν βρω κάποιο χρώμα που ταιριάζει με αυτό του τμήματος. Επίσης στο ίδιο τμήμα-πλαίσιο λέω να βάλω και έναν τίτλο για το παράδειγμα του κώδικα.

Οπτικά σίγουρα θα είναι καλύτερο από την τρέχουσα εμφάνιση και μάλλον θα το υλοποιήσω σύντομα. Ίσως παράλληλα με την σχεδίαση των μαθημάτων HTML5.

Επίσης θέλω να αλλάξω και την εφαρμογή Δοκίμασε το η οποία λειτουργεί με frames τα οποία έχουν αφαιρεθεί απο το πρότυπο HTML5. Έτσι θα πρέπει να πάω σε λύση iframe.

Αυτά τα ολίγα είχα να πω σήμερα... Επιστρέφω στον σχεδιασμό.

See ya!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου