Σάββατο, 27 Αυγούστου 2011

Αναβάθμιση του wlearn.gr σε Joomla 1.7

Το Joomla είναι ένα από τα διασημότερα open source CMS (Content Management System) που υπάρχουν αυτή την στιγμή στο Internet. Το 2.7% του συνόλου των ιστοσελίδων σε όλο τον κόσμο έχουν αναπτυχθεί σε Joomla. Το wlearn.gr αυτή την στιγμή βρίσκεται επάνω στην τελευταία έκδοση του Joomla 1.7.

Μια μικρή ιστορική αναδρομή
Το wlearn.gr δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2005 με στόχο να φιλοξενεί μαθήματα στα ελληνικά για τεχνολογίες του Internet, όπως η HTML η οποία ήταν και η πρώτη Σειρά Μαθημάτων που αναρτήθηκε στο site.

Αρχικά δημιούργησα όλες τις σελίδες του wlearn.gr με HTML/CSS/PHP και με μόνο εργαλείο το Dreamweaver, χωρίς την χρήση κάποιου CMS (το Mambo ήταν τότε το πιο διαδεδομένο open source CMS με την χρήση του οποίου αναπτύχθηκαν χιλιάδες sites την εποχή εκείνη, ενώ το Joomla 1.0 μόλις είχε κάνει την εμφάνιση του)

Το wlearn.gr όμως μεγάλωνε και μαζί του μεγάλωνε και ο όγκος των επισκεπτών του με αποτέλεσμα οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν να μετατρέψουν την διαχείριση του site, με μόνο εργαλείο το Dreamweaver, δύσκολη αλλά και αναποτελεσματική. Έτσι τον Ιανουάριο του 2008 άρχισα να ανακατασκευάζω το site στο Joomla 1.0, ενώ μέσα σε λίγους μήνες, συγκεκριμένα τον Μάιο του 2008, το αναβάθμισα στην επόμενη έκδοση του Joomla, την 1.5.

Το wlearn.gr σε Joomla 1.7
Ύστερα από 3 χρόνια λειτουργίας του wlearn.gr σε Joomla 1.5 και αφού το Joomla προχώρησε στην αναβάθμιση του, πρώτα σε 1.6 και σε πολύ μικρό διάστημα σε 1.7, αποφάσισα να αναβαθμίσω το wlearn.gr στην τελευταία έκδοση του Joomla έτσι ώστε το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του wlearn.gr να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών του web.

Τι νέο υπάρχει;
Μαζί με την αναβάθμιση του wlearn.gr έχω προσθέσει στο κάτω μέρος κάθε σελίδας του site κουμπιά με τα οποία μπορείτε να δημοσιεύσετε το περιεχόμενο που βλέπετε στο προφίλ του Social Network που χρησιμοποιείται ή να κάνετε like ή +1. Σκοπεύω να εκμεταλλευτώ στο έπακρο τις νέες δυνατότητες που προσφέρει το Joomla 1.7. Για οτιδήποτε νέο θα σας ενημερώνω με posts στο blog του wlearn.gr.

Η υποστήριξη και η αγάπη σας που απορρέουν από τα emails που δέχομαι από εσάς αυτά τα 6 χρόνια λειτουργίας του wlearn.gr, με κάνουν να δουλεύω με περισσότερο μεράκι και όρεξη στο μέσω μιας πολύ δύσκολης εποχής που όλοι ελπίζουμε να περάσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και ανώδυνα γίνεται

Ακης Καργιοφύλλης – wlearn.gr

1 σχόλιο:

  1. Σας παρέχουμε εξατομικευμένα μαθήματα joomla. Προσαρμόζονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή. Τα ιδιαίτερα έχουν όλα τα πλεονεκτήματα του ομαδικού μαθήματος, είναι απαλλαγμένα από το μειονέκτημα της ανομοιογένειας ενός ομαδικού τμήματος μαθητών. Συμβαδίζουμε με τις ανάγκες και τις ικανότητες του μοναδικού μαθητή που έχουμε απέναντί του με αποτέλεσμα το μάθημα να γίνεται πιο αποδοτικό και ο μαθητής να αφομοιώνει αποτελεσματικότερα την ύλη. Ο μαθητής επίσης δεν απαιτείται να σπαταλήσει χρόνο και χρήμα για την μεταφορά του από και προς το μάθημα. Το μειονέκτημα είναι οι σχετικά υψηλές τιμές των ιδιαιτέρων μαθημάτων, όμως τα ωφέλη από τα ιδιαίτερα στις περισσότερες των περιπτώσεων αντισταθμίζουν αυτήν την αρνητική παράμετρο, αρκεί οι τιμές να είναι σε λογικά πλαίσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή